Sunday, June 29, 2008

Minyak naik....

Masa kisah minyak nak naik tu, mmg satu pengalaman yg tak dapat di lupakan..masa tu aku keje dkt KL...OTW blk baru nak isik minyak...mmg perangai aku minyak dah kering giler baru isik...hehehe...aku selamber isik..biler aku toleh belakang tgk kenapa lah ramai giler beratur pjg blkg aku nie....rupanya masa tu Pak Lah baru announce...aku naseb dah isik ngam2 sebelum time org lain beratur....so selamat lah konon2 dr beratur pjg...

Nak jadik citer, aku gi kelas yoga mcm biasa....nak blk tu, sepatutnya aku sampe umah 5 minit, tp jadik 50 minit sebab jem yg amats...dkt area umah aku nie ader 5 stesen minyak aku rasa...bawah kelas yoga aku jer ader caltex...nak nangis aku carik jln pulang...stuck giler...dah lah penat beryoga...dgn peluh bagai....blk terus singgah beli nasik lemak..sebab stress jem...hehehe...sia2 aku beryoga hr tu...


Selepas seminggu lebeh, aku baru nak isik minyak semula dgn harga baru...masa tu aku tercengang dkt situ gak...cer korang tgk berapa diperlukan utk full tank kete aku tu...



Wahhhhhhhhh...nangis aku...selalu tak sampe rm100 pun..selalu max pun rm90..skang nie...ampun beb...huhuhuhu...kalo seminggu sekali aku isik minyak,tak ker nnt jadik berapa budget minyak sebulan aku...huhuhu...

mak pesan.."kurangkan berjalan...tiap2 minggu merayau jerk...asyik jer ke KJ...cuba duk umah diam2 tgk tv...".hehehe...mampu ker aku??...kalo tak ke OU seminggu sekali kdg2 pelik gak...hehehe...nak wat mcm mana...tulah, saper suh duduk hujung dunie...bak kata org tu kan, aku nie duk dkt pinggiran...cheh...

2 comments:

eliya'tale said...

uish pic ni dh cam blog somebody :P hehehe cuma lain station minyak je..hohoho

ayusolo said...

hahaha...blog yg ko promote dkt aku lah kan...blog mana lagik...:)

nuffnang

stat

blogpatrol