Sunday, August 23, 2009

1 Ramadhan 1430

1 Ramadhan jatuh pada hari Sabtu...so, haruslah bgn lmbt kannnn..muahhahaa..bgn2 pun layan 2 muvi dulu pastu bersiap2...sebab hari nie dah janji nak berbuka dgn Akim (my bro)...dalam masa yg sama tanya gak dkt Wan+Beng...since dierang tak jadik blk Kajang, so dierang pun joinlah sekali....


Ke mana kita?....IKEA...hehhee..since ader org tu kata nak merasa beratur panjang...menakjubkan kerana tak ramai org n tak perlu lah sgt nak berator...maybe semua org blk kg kot...



haaaa...tu lah menu utk hari ini..memacam kan....yg best adalah ikan masin dier...n ikan talapia masak asam pedasssss....



Itu announcement penting tu....selain bgtau harga, bgtau gak kul berapa baru leh masok n start serve utk buka pose..yg pasti menu2 hebat seperti meatball n chicken wing tu hanya ala carte so nan ado time buffet...harap maklum yer incik panda...



Sepanjang kitaorg sampe sampe blk...mula2 attack tempat duduk carik dkt dgn tibi...kengkonon nak hiburan lah konon...hamikkkk situu..3 jam lebey ko lepak situ dgr iklan raya IKEA yg si Nubhan AF tu berlakon...repeat non stop...bley hafal lah kitaorg tgk iklan samo jerkkkk...hahhaha...



Awal2 lg dah turun bawah td beli Karipap IKEA yg sedap tu....masa kat situ makan 3 keping jerk...lebey bwk balik lahhhh..buat sahur@breakfast....:P....



Iyer..nie muka baru sampe..n muka dah tak tahan nak makannn....masa tu kan masa duduk dlm tu dlm kul 630 pm....wahhhh..sejam lg nak mkn nieeee...dok lepak2 borak2.....


Mamat nie tensi...sebab dier kata pelekat tu tak melekat kat baju dier...dier kata pelekat tu patot letak kat hidung jerk...mengong...btw masa kat situ ader sorang Hot Mama..dier pakai baju mak aiiiiii....dress tali halus..body dah lah "HOT"...bulan pose nie..tu kira tak heran lg lah kan...tp dier tampal pelekat IKEA dier dkt breast dier di badannya n bukan di baju nya...errr..paham tak?....bayangkan yerkkk...tak gamak nak amik gmbr walaupun kitaorg asyik jer bertembung dgn dier...sampai ader satu time tu tak nmpk dah pelekat dier sebab dah masuk dlm baju...muahahhaa...alasan takmo lekat pat baju??....haihhhh..


Nilah makanan yg kitaorg amik..buat mcm meja mkn kat umah..kitaorg hidang pat pinggan tu mcm kat umah...amik setiap lauk satu pinggan...hehhee....keropok tu sedap kkkk...kalo kat umah korang ingat rajin sgt ker aku nak goreng mkn dgn nasik?....hahhaahaa...



Yer time to eattttttttttt...muahahhahaa...saya mmg tak sabar dah time tu...


Beng n Wan mkn sikit jerk...kitaorg berdua mkn lebey sikit lah dr dierang...tgk tu semua dah licin..tinggal tulang jerk..nmpk tak beza 2 org tu..sorang mkn pakai tangan sorang pakai sudu garfu lg...Wan n Akim tak thn nak pakai sudu garpu...dierang kata pakai tgn lg layannnnnn......

Lepas mkn bagai, dierang g solat kat surau situ jerkk..pastu lepak2 lg...mkn eskrem plak..maaf time tu dah takder gmbr lg dah sebab masing2 dah kenyanggggg...sentak peruttt...Wan plak dah mengantokkkk...aper lagi...lepas IKEA terus blk lahhhhhh...

P/S I Luv U : Berjaya gak mkn2 di IKEA awal2 thn nie sebab tak sanggup nak berator mcm tahun lepas....kesimpulan, tahun lepas food lg sedappp..tahun nie so-so jerkkk...next place?..ader saper2 nak bbuka pose dgn I?...:)





6 comments:

Em's Family said...

hari2 lauk2 lain ke farah

zamdotcom said...

wah wah..berbuka kat IKEA tuh ^^ best best

p/s: berbuka kat rumah je

ayusolo said...

Mira : tak silap org tiap2 hari tukar lauk...try lah..

zamdotcom : best lah kalo sekali sekali...best lagi kalo kat umah kan...:)

rose zan rahim said...

nape xde pic wan ngn beng?
t'ingin nk tgk beng time preggy..
he3..
nnt nk g gak la buke pose kt sana.. cm besh jek.. :)

ayusolo said...

rose : sebab wan yg pegang camera...ko buatlah date dgn beng...jumpa live in person..hehehe...

adenium said...

wahhh bulan poser nih tiap hari lah ko hapdet erk.. gudjob... gudjob..hehehe

nuffnang

stat

blogpatrol