Friday, March 13, 2009

An Evening with Red Mummy & Gang....

Haaaa..yer...saya lah yang paling lmbt update blog...daripada org yg tak hapdet langsung kannn...yang blog dier dah hilang kannn...hahahaha...tapi kali nie kira cepat lah jugakkkk....

Minggu lepas kita gi tgk konsert kan.....loncat2 kan....haaa kali nie pakai sopan2 sikit.....kita tgk teater yg berunsur islamic yerkkk...haaa bagi balance sikit....hehehehe.....



Me n frens telah g menonton teater arahan Erma Fatima iaitu Sirah Junjungan Tahajud Cinta.....Alaaa yang ader artis nyanyi n ader slot lain2 tu....alaaa kalo nak tau sila search dkt Istana Budaya nyer website yerkkk....:)



Haaaa....terlebih dahulu di ucapkan bebanyak thankssss dkt Kak Red n adiknya Sis Nana for the tix...tima kasih kerana ingat nak ngajak me menonton bersama2....thanks jugak pada Ayu The Sun sebab tepon n bg aku 2 minit utk wat keputusan termasuklah menepon Elly n memanjangkan jemputan dari K red nie...

Haaaa...ni kira ending lah nie...semua kuar...ooo ramai yerk pelakon dier...std lah teater kan...masa nie semua org pun berdiri berselawat bersama2.....ooo mesti wonder siapakan lelaki yang menjadi artis pada malam itu....


Itulah Jamal Abdillah...tgklah kitaorg begitu dekat dgn stage sampai boleh pasan bahawa Jamal nie sgt kurus kering lah haiii...kaki dier kecik jerkk...besar lagi kaki aku rasanya...al-maklum kitaorg duduk row ke 3 dr depan sekali...musician n penyanyi kat bwh pun semua kitaorg nampak...yer ader Abg Shah Slam bukan Abg Sham Kamikaze yer Kak Red....berebut2 mengejar dier tp dier lagi laju pulang meninggalkan kita semuaaa...hikssss...

Anyway, Jamal nyer suara mmg sedap tapi dier banyak lupa lirik...walaupun ader skrin kat situ dier bley baca lirik tp maybe silau tak nmpk kot...ader mumbling2 jer hujung2...naseb budak2 penyanyi latar tu backup...ooo Elly berkenan dgn abg penyanyi latar tu hari tu....hehehehe...
Vanidah Imran pun ader...kalo tak silap dier tak makeup pun...sebab dier berlakon di belakang tabir...dgr suara jerkk...pastu ader Aman graseka gak...eh ader penyanyi Brothers tu...suara dier sedap woooo.....Narrator citer nie pun sgt best...

Nie namanya bloggers...kaki ngambik gambor...akak kita tu berselubung jerk sepanjang citer nie...sejuk kah akak?...hehehehe....

Dah habes show, kami melepak2 di luar tu sekejap....sambil mana tau ada lalu artis memana kah...tp Kak Red yg jadi artis....ader peminat nak jumpa dier n adek dier...hahahaha...adek dier yg cun melecun yang berbaju purple....ngeh ngeh ngeh...yer elly ko lah saper lagik...:P...



Gadis2 bertudung hitam...2 anak dara bersama sorang mak dara...cheewahh...kitaorg tgk citer sirah junjugan, si diana-k nie nak tgk sirih junjung...wahhhh yan..ko dah tak sabar yerkk...taulah mlm tu abg bojeng ko berlakon...ngeh ngeh ngeh...sungguh ramai abg2 yang berjambang n berjanggut tiba2 muncul di kiri kanan pentas yang tiba2 rasa mcm bojeng...hehehehe....



Selain itu, Kak Rose pun ader jugak bersama dgn Elly da preggy Mummy... Cian Mia kene tinggal...takper2 lain kali nnt umi bwk mia jenjalan yerkk...:)...still teringat mia yg nyanyi dlm Carl's Jr mcm buat konsert...comeyyy...





Me with Kak red aka Red Mummy....kan aku dah ckp Farihah aka Lilred....aku dah gumuksss...lg besar dari Kak Red...kalo kak Red yg kurus tu diet, aku nie kene lagi diet tauuu...walaupun mlm tu kak red puji aku dah kurus sikit...ahakkssss......ooo kejap lagi nie kang incik panda mulalah komen tak setuju...ishhhh....dengkiiiii......


An evening with all da girls...sewonokkkk....teater itu sungguh menyedarkan...start2 jer elly dah sound tak bagi aku jerit...yerlah byk pakai telekung...baju putih jerk....taklah nak kata teater nie best giler kan...tp still memberi kesan n pesanan buat yang menontonnyer...membuatkan aku terpk zaman kanak2....dulu suka baca buku sirah2 rasul nie..skang, baca aper??...baca sophie kinsella...baca cecilia ahern.....chissss.....

P/S I Luv U : Kalo saper2 ader tiket free nak ngajak me kuar2 nonton2 silakannn....sebelum start bizi dgn "project" baru pasnie...tungguuuuu...
Credit to Red Mummy n Ayu The Sun for some of their photos...:)

5 comments:

*ayu* said...

i had great time too!!!!
shud do this more often kan? tak kisah la tix free ke tak.. tapi, kalau free, lagi lah best.. (hint hint to kak red.. kasi muah skets!)

dok la plan bagai.. akhirnya yg 2 minit tu jugak lah yg kita brjumpa kan? :)

Munirah Abd said...

betul2x..dulu2x rajin baca kisah2x nabi kan..skang ni g kedai buku straight away carik little black dress punya buku..hahahhaha..haihh..bila mau insap ni..

Naz said...

elly pakai tudung?

adenium said...

aku sungguh jeles beb!!!

unknown[panda] said...

nape muke u thumbump..:P

nuffnang

stat

blogpatrol