Friday, February 20, 2009

How do i win??

Hari tu masa si Moqh tulis pat blog nak wat contest, excited jugak lah kan....tp tgk2 soklan mak aiiii...mmg aku wat derk jer lah...dahlah aku nak kuar mlm tu....anyway, jojort @ Kui tu gtalk aku...masa tu aku dah otw kuar dgn panda...panda dah jeling2 tanya saper (adakah dier jeles?)...aku ckplah mcik nie nak tanya soklan etc2....aku tak dpt lah nak jwb n carik jwpn on da spot...berry maaa...what do u expect....

Esoknyer elok jerk aku masok opis...si jojort nie buzz aku....terjerit2 panggil "kakak"...suh focus pada 2 soklan jerk...tanya soklan no 1 (pasal header n theme...almaklum dier baru jerk baca blog moqh nie).....n tanya pasal gmbr cincin.....aku soklan satu tu jwb ikut gerak hati...pastu pasal gmbr tu aku rasa mcm penah tgk....yerlah aku baca blog dier dr dier dkt FP lagik....so aku cariklah masa early2 post...tak mungkin baru2 nie (aku budget si moqh tu nak ngenekan reader dier carik dr awal sampe habes)....chehhh kojap jer den jumpo lah...jojort kata dier carik semalaman...sampai biru mata hitamnyer...hahahaha...camno ni jojort oiiii...

Pastu lama sikit aku pk2 balik...biar betul jawapan minah ni buat nie...aku baca2 n carik sendiri semua jawapan yang lain tu...chehhhh...ader jugak salah...aper nie jort...no bas salah...entry tunang salah...aper lagik yerk masa tu yg ko salah....terus aku sound dier suh tgk balik...pastu aku try betul2kan mana jawapan dier yg salah tu...lmbt sgt tunggu dier reply sebab dier dlm meeting, aku pun hantar lah jwpn aku...masa tu aku sambil IM dgn elly bertanya lah pasal header bagai tu...mmg nak kene ingat semula lah...pastu ktiaorg konpius antara blog Moqh n blog Udey...ktiaorg baca blog dierang more than any other CS photog sebab yang lain tu ramai baru2....so baca senyap2 jerk...dgn budak 2 ekor tu mmg tak malu dah...ramai kengkawan n sedare kitaorg yg dah dihire...

Dalam lepas meeting ptg tu...si Moqh tu reply balik email n kata ader soklan salah...chet..akud ah fedup dah nak jwb..si Jojort masih lagi bersemangantn suh berpk...Elly plak siap berdoa dalam solat...suh aku wat sampe habis...aku tau Elly tu ader makna tu...confirm nak suh aku tag dier sekali lah kan...hehehe...ptg tu plak aku ader date dgn Zurina....so, jwb lah mana rasa patut....ckp dkt Jort, tu jwpn aku finalised...lepas combine jawapan bersama, kitaorg pun send lah...aku dah dlm kete Zue, si Moqh reply suh hantar semula...almaklum dier dah pening kepala...jawapan main update dkt tmpt lama....aku masa tu dah malas dah...tp semangat Elly yg beria n Jojort yg bersemangat, aku reply gak lah pakai Berry...masa tu dah pk dah...kalo salah gak, aku pk blk mlm kang...lantak lah situ...

Elok aku tgh lepas makan n tgh lepak dkt Old Town tu, ader phone call...siap sebut nama penuh aku lagik..suara pompuan...aikk saper lah nie...call my maxis number....yerlah celcom aku kan P&C...jgn ko mintak no tepon itu...tak ku angkat no xfamiliar...anyway, masa tu dier kata aku menang pertandingan blog Moqh...aikkk...pelik dah...mamat tu reply last email dier kata 9.5 marks...mcm tak cayer...awek tu fwd dkt Moqh...haa betullah menang...hahaha...sgt kelakar...org pertama aku call ialah Jojort n Elly...Jojort aku dah sound akan ku tag...jgn ko risau...Elly pun sama...suka betul ibu mengandung tu...tapi rupanya pastu si Jojort pun menang sama...so dier dapat potraiture yg sama...nnt aku tgk tema taman botani ko tu yerkk...

Anyway, tau tak aper yg saya menang?....

3. tarikh untuk shooting valid sehingga 31/12/2009 dan ianya mengikut persetujuan kedua-dua belah pihak. (maybe nak amik lmbt2 sikit...bg idea turun dulu)

4. hanya 7 orang [maximum] dibenarkan untuk shooting ini. (nama2 calon telah penuh...jgn sesaper nak mengendeng dkt aku nak join...ditolakkkk...)

5. veneu shooting hanyalah di klang valley area sahaja. (okies no problemo...ikut kata hati nak jerk aku ajak moqh nie outdoor luar KL...)

6. pemenang akan menerima shooting free dari mukhriz latif (yea yea...kalo sy nak tag si udey sekali ker bley...hahaha...demand weyyy..mau udey cekik aku nie kang...)

7. 2 [minimum] hingga 3 [maximum] jam diperuntukkan untuk shooting tersebut. (kalo photog yg nak tmbh hours cemana?..mana tau korang yg tak puas amik gmbr kitaorg kan...hahahha)

8. tidak boleh dipindah milik. (ooo...sudah tontu...hak milik kekal ayusolo)

9. 30 gambar akan diedit manakala selebehnya akan dimuatkan ke dalam dvd.(okies accepted...pesanan utk incik panda...bley tak u tlg edit da balance n cucikan n susun dlm album nnt...mcm album u skang yg cantek nyer cover tu...nak cenggitu gakkkk...:p)

10. keputusan adalah muktamad. (SYMP...saya yang menurut perintah)...

Okies...korang ader idea tak nak amik cemana?...kalo ader idea, mehlah bg dkt aku...takmolah dkt taman2 jer ker...dkt bangunan2 putrajaya jer ker...oo sudah bosan...sy mahukan potraiture yang bertema...sapa yg bakal ditag, sila ikot tema baju tu nnt yerkk...kalo aku wat theme "Darkness ", Elly dah komplen kata tak ceria...hahaha..takeprlah tgk cemana...i want it to be artistic n different...ceria tu sentiasa ader wey...hehehe...drop by ur idea please...mekasih..ker korang nak ikut sekali tolong amik gmbr?...hahaha...bley gakk....Org UK tu balik biler tu...nak ikot takkk???...ngeh ngeh ngeh....

P/S I Luv U : Senarai nama org yg ditag dirahsiakan untuk menjaga nama baik semua pihak...hahahaha...u know who u r bebeyh...

Labels khas yang mendapat iklan untuk post bebel kali ini :

Please do visit their blog okeyhh...











6 comments:

unknown[panda] said...

cet...sket pn xjeles...nk tanye pn xbley ker...:P
excited nmpak...

Ibu Emir said...

wow, tema clown in the air :D mesti ceria, colorful pun tak pe :D

lil^RED799 said...

nama saya ade tak????
saya sanggup balik!!!
hahahahhaha

kuizikel said...

hahaha panda jeles...kakakakaka.. jgn tak ngaku panda... lariiiiiiiiii

wah wah wah... haah ek, aku pon nak cari tema luar biasa la... ala2 sailormoon ke n mask man ke...futuristik gitu..kakakakaka

rose zan rahim said...

blur.. blur..
tp, aku suke klu ko g snap pic kt FRIM.. or tmn layang2 kt kepong 2..
camtik tau!

Eliya Hazreeq said...

congrates =P

think..think..think..hikss

nuffnang

stat

blogpatrol