Saturday, January 31, 2009

Wedding....



Me, Beng n Elly


Gambar kat atas nie masa wedding E-T, adek Beng tahun lepas....


Saya sgt suker pegi wedding...ini kenyataan...hehehe...seriyesly....masa buat entry nie lepas tgk dkt blog Kak Liza... Masa tu citer pasal wedding2 bagai...anyway, me osso kalo citer pasal wedding nie...byk giler me attend...byk gak yg me involved (not as a groom yerk...)..i luv wedding...sy suka pegi wedding...sy suka wedding preparation...elly ko ingat tak masa ko freak out (iyer elly nanges time tu)...masa ko dpt tau Beng n Wan nak kawen...ko rasa mcm sempat ker...masa ko nak kawen pun ko risau...ko kata mcm2 bende nak buat...aku dgn selambernyer kata...relax beb...chill...sonang yor....takderlah byk mana nak buat pun kan...(nie ayat org blom kawen masa tu n tak terpk lg pasal kawen)....hehehhe....tiba2 aku teringat plak dkt si Vagg...sibuk benar dier dgn preparation nak kawen dgn si Gabanz nyer itu...


Okeyh...back to da topic....i think wedding is an occasion that full of happiness...sewonok sgt...me tidak akan attend wedding dgn harapan nnt kalo kawen org akan dtg wed kita blk (obviously me duduk dkt Johor not the land of KL di mana not a fav place for fwen to attend)...ader stgh org mcm tu kan...ader plak yg jenis mmg malas nak attend wedding...kalo dpt kad kawen dier mengeluh jerk...huhuuhu...me tak agree prangai cenggitu...maybe dier rasa seksa n menyusahkan utk attend kot...for me kalo selagi boleh, selagi daya, kita try attend..org tu nak share hari happy dier pun kan...

Lgpun suka gak gi wedding nie sebab it osso a place to meet some people yg kita kdg2 lama tak jumpa...trust me...even me with my buddies pun jumpa masa wedding kwn2 lain...al-maklum org dah ader family....susahlah nak melepak mcm dulu2 kan...n pada tahun nie jerk dah bersusun schedule kengkawan ku kawen yg dah pesan suh dtg...insyaAllah...ader masa, takder hal, dtglah aku...kalo ader urusan lain tu..mmg tak dpt nak tlg lah kan...

Me n Elly

All about wedding i luv...dr dulu lg me n elly mmg suka tgk photog2 wedding nyer blog...hehehe..nie ader sejarah nie...my 1st photog yg i fall in luv is ADAN (mean suka tgk lah...kalo fall in luv dgn photog lain tu org lain...hahaha)...masa tu tgk dlm Ratu Sehari yg Maya Karin jd pengacara tu...wahhhh...sgt cantik okeyh...dr situ, me kenal photog2 lain spt KidChan..PrettyPeektures...GreenApples...n of coz Candid Syndrome...me tertawan dgn Candid Syndrome bcoz of their blogging style...so lepas tu mula lah melanguk dkt photog2 CS tu nyer blog..hehehe...dari kenal bebudak CS lah lepas tu kenal dgn photog2 lain...ada jugak photog2 lain yg mulanya mereka adalah kawan, dgr2 dah jadik photog mcm my bro nyer best fwen asyaz jufri tu....:)...anyway, ramailah kwn gwe n my kazen amek budak2 CS nie...mampu lah dierang...me tak sure me "mampu" ker tak...hehehe......(but da 1 i fall in luv with is not bdk CS yerk....muahahaha..

me with udeyismail (CS photog)

Nie gmbr masa nikah Rosezan...rose nie kawan baik dgn Udey...kenal Udey nie pun masa nama ayusolo...sampai dier amik gmbr time elly kawen baru dier tau yg nama betul ku bukan ayusolo...hehehe...so Udey, nnt kita jumpa lagi time Rosezan nyer reception k...eh, mana gmbr kitaorg yg lain yerkk??...:)

I know...sure ader org akan komen pasnie..yg suh aku approve...n ader yg akan bercakap belakang...when is ur turn?...soklan tu aku dah leh teka okeyhhh...no no no...blom turn lagik yerkk...kalo ader rezeki ader jodoh ader lah..korang jgn memandai nak soal siasat aku yerkkkk...post ini tiada kene mengena dgn aku nak kawen ker aper...chettt...jauh lg me preassure (si panda suka ngejek aku preassure)...kalo turn aku dah sampe, aku announced pat blog..jgn risau..but now, i'm enjoying my life as single...but not available (kang aku tak tulis kang ader org kecik ati....ngeh ngeh ngeh)...

Till next time...daaaaa...

P/S I Luv U : entry nie dah lama giler duduk dkt dlm draft...aku teringat nak hapdet blk biler si udeyismail tu tulis dkt shoutbox tanya gambar dier..credit to tariq 4 da pic...hehehhe...ampun ya lama tak hapdet...




6 comments:

Eliya Hazreeq said...

saya pon suka g wedding hikss..

sesungguhnya g wedding tu best..dh tentu2 ayat dlm kad slalu ttulis walimatulurus..so renung2kan la maksud dia :))

aku sokong ko..time ni la nk jumpe mmbr kan..ape slh memeriahkn suasana..1 penghargaan buat pengantin klau kita attend wedd dia..sronok sgt klau org attend wed kita..xtau nk gmbr kn cane..

ko ingat je kan ape aku ckp..ko nk kawen nnt ko tau la susah jerih nk wat preparation..tp xpe ..insyaAllah aku akan mbantu and akan attend wedd ko both pihak..hahahaha

so cepat2 la kawen yea hikss...

unknown[Panda] said...

suke g wedding sbb mkn free kn..? or nk carik....hiks...

kuizikel said...

slamat pngantin baru....ahaks... :)

betul tu, takyah susah2 bwk hadiah, attend knduri kawen je dah cukup sbg hadiah kat pengantin...

kuizikel said...

slamat pngantin baru....ahaks... :)

betul tu, takyah susah2 bwk hadiah, attend knduri kawen je dah cukup sbg hadiah kat pengantin...

Azly_Zackry said...

hye..
azly here..dak kat tikar puaka potluck kakred!!haha...
wedding gak!
skang mmg musim mengawan yg sah kot..hehe
errmm..nmpk pic kak elly..kim salam...

p/s : tukar link jom!!

adenium said...

ko kawin jgn tak jemput aku plak erk...

nuffnang

stat

blogpatrol