Friday, September 26, 2008

Checklist Raya

haaa tiba2 nak wat checklist b4 blk kg Ahad nie....aper nak kene wat :

  1. Tukar wit raya - done dgn Ayien ptg tadik....cuma nak kene tambah duit RM10 jerk kot...incikkk photog, kalo dpt I tlg, kalo tak, kem slm jer lah kan...hehehe....ngengader...tukar sendiri dkt bank tu...
  2. Zakat Fitrah - done hr tu dkt JPM...2nd year aku bayor sendiri...selalu Wan gi byrkan b4 nie...last year gi bayar dgn Naz...thn nie gi dgn Kak Leen...
  3. Kuih raya - nak kene amik dkt Elly kuih coklat, dkt Mira kuih tart, n pada Naz kuih samperit kacang...kek nak kene amik Sabtu dkt Shah Alam...yg lain dah hamikkkk....
  4. Kereta - tayar dah tukor baru, servis bulan depan kottt...cuma nak kene check air n minyak hitam tu sikit....nak kene dobi keter ku nie b4 balik kg..kotor yg amatssss....
  5. Baju raya - dekat dobi...lum amik lagikk...kan aku dah pakai kain baju raya aku tu..hehehe...mcm nak beli sepasang baju kurung dah siap aci tak??hahahaha...baju lain semua belum kemas lagikkk...
  6. Kasut raya - dah beli ahad hr tu masa kuar dgn Wan+Beng...tp mcm nak beli gak yg aku berkenan dkt Ikano tu aci tak??aci kan kan kan...hehehe...
  7. Handbag raya - dah beli, dah pakai...nak beli wallet raya plak aci???...hahaha....
  8. Rambut - nak kene gunting sebab dah panjang sesangat....n ingat nak steam ker highlight ker kalo ader masa lah kan....poyossss....hehehe....
  9. Mani & Pedi - lepas raya lah Elly gamaknyer...syg kupon ko tu kita tak guna lagiks...dah lama nak gi kan...jom jom...
  10. Project "X" - done ptg td...after postponed byk kali...
  11. Oven - nak kene bwk blk...mana tau nak wat kek lapis aku yg glamer tu ker....org ngoder ramai bebenor...tp malas lahhh....adussss....
  12. Rumah sewa ditinggalkan - nak kene gi bayar wit sewa umah, gi bayar wit air, kene kemas umah buang sampah...lipat semua kain2 baju yg dah basuh...eh byknyerrrr....
  13. Shopping - sy lum shopping raya lagiksss...percayalahh...sy tak beli aper2 lagi bulan nie...hahaha...mcm mana nie???....jom akim teman aku jom..jom incikkk...jom jom...jom korang...jom lahhh...jom lahhh...meroyan nie nak shopping nie....hehehe....
Dahlah takmo buh list baru lagikkk...makin lama aku rasa makin pjg jerkk...n semua mcm byk tak buat lagik jerkkkk...aiseyyyy...tinggal 2 hari jerk lagik dkt KL nie...ahad sahur dah nak drive blk kg...and 2 mlm mendatang nie bz nak attend private function kengkawan lama aku....adussss..mana nak carik time nie??..ader ker aper2 yg aku terlupa kengkawan...ingatkan sikit...mekasihhhh...

7 comments:

lil^RED799 said...

KO LUPA NAK BG DUIT RAYA KAT AKU!!!.....aku kan adik comey yg belom beker ja.... huhuhuhuhuhu

sumpah aku malas wat kek lapis.... wlaupon mak aku lah master n sifunye... leceh!!! tak rela!!!!

rose zan rahim said...

heheh.. aku pn dh tkr $ raya. but dis yr sket jek coz kna smpn $ nk kawen!! hahahaha

ayusolo said...

lilred : duit raya bg time raya...nie duit ramadhan kalo bg skang nie...hehehe...

kerana aku KAKAK, ko kene bg aku kuih sebalang..hahaha...kalo aku wat kek lapis tu maknanya aku dah terlebey rajin lah tu...

Rosezan : haaa simpan2....aku tukar total lebey RM1K...tp bukan aku sowang lah...hahaha

* ayu * said...

1. nape "duit raya untuk ayu" tak de lam list? he3.. laaarriikk!!!!

2. i like the statement.. nak beli wallet raya tu.. sangat aci!!!! five skets!

selamat hari raya... take care during raya!

jemput la dtg rumah..

lily lotus said...

slmt bershopping!

Eliya Hazreeq said...

huhu..ayat blom shppg tu xbley blah..bkn ko mention ade beli kasut ke? tu bkn shppg ke wei kuikuikui

Naz said...

owh no zakat fitrah x bayar lagi...

nuffnang

stat

blogpatrol