Friday, September 5, 2008

Tag....

Hr tu as usual bukak lah blog ader sorang tu kan as usual...alamak ayat last dier aku gi baca daaaa.....so sebagai menunaikan ayat supaya tidak berbohong di bulan pose nie...hehehe...aku jwblah tag ko tu yer cik kak......

** RULES OF THE TAG**“The rules of the game get posted at the beginning. Each player answers the questions about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves them a comment, letting them know they’ve been tagged. Let the person who tagged you know when you’ve posted your answer.”**END**

1. What were you doing 5 years ago?

Herm masa tu umur aku beraper yerkkk...hahaha...I'm 22 years old...aku rasa masa tu aku still final sem dkt Uitm Shah Alam...tgh practical dkt EY kot masa tu..eh yer ker??...hahaha...hilang ingatan...yg pasti aku masih nak habes2 belajar lah tu....

2. What were the 5 things on your to do list today (05 Sep 08, Friday)?

  1. Nak kene kemas beg baju semua bagai...w'end out of town...hehehe...
  2. Kene gi carik mknn dkt pasar ramadhan..sebab bbuka sorang2...hmate ader date dgn kengkawan dier...mcm nak carik roti john best tu lerr....
  3. Nak kene amik kertas A4 Double AA yang dlm kotak dkt bilik wordrobe (umah I ader satu bilik wordrobe khas tau...) nak bg Wan...dah bertahun aku janji sampe nak kene penggal aku rasa....hahaha
  4. Buang sampah dkt dapur b4 kuar nnt...
  5. Angkat kain cik farahh..hujan dah turunnn...

3. What are 5 snacks that you enjoy?

  1. Saya hantu asam...semua jenis asam sy bantai...hehehe..tu pasal sakit gastric n pendarahan usus nie aku dpt...hahaha...
  2. Nachos...ker Chacos...nyum nyum...
  3. Suka mkn kacang yg kaler hijau putih tu...aper namanya kacang tu??
  4. Mamee...al time fav tu....
  5. Kerepek...aper jer nama kerepek gwe suka...hahaha

4. What are 5 things that you would do if you were a billionaire?

  1. Nak gi melancong sana sini obersea...masa tu wit byk...satu dunia aku leh gi...Haji umrah tu punleh g selalu...nak bercuti yg pasti sebab dah tak payah keje kan....
  2. Nak shopping tahap gaban dkt Paris...Spain...hehehe...semua tmpt lah...alang2 jln nak bershopping...
  3. Nak buat amal kebajikan dgn ikhlas selagi hayat dikandung badan..skang nie buat pun tak byk....
  4. Aku nak duk umah besar serba lengkap semua bende....hahaha...aku ader design umah idaman yg tak tercapai dek akalku...hehehe
  5. Nak ader shopping complex sendiri...shopping mart sendiri...senang nak amik2 barang...entah aku rasa nak jd bisneswoman buat bisnes beli kain jual kain...bab nie aku teror sikit..hahaha...

5. What are 5 jobs you’ve had?

  1. Tolong makcik sebelah umah buat ketering...susun2 pinggan...pasang2 skirting...susun2 lauk...penghidang sahaja...tak basuh pinggan tak masak pun...
  2. Keje dkt EY sbg Tax Consultants...dekat 3 tahun aku rasa...
  3. Keje gomen skang nie status Accountant...tp mcm IT Technician pun aku rasa ader gak...tak pegang calculator pun kata...pegang mouse n keyboard jerk kejenyer...
  4. Kalo jaga anak buah masa cuti Sem dulu, kira pekerjaan ker??
  5. aku mmg tak der keje byk sebab masa belajar mak bapak tak bg keje....pastu masa lepas belajar, aku bkn jenis suka lompat2 tukar keje kan...aku kan SETIA...hahaha...ayat tak hengat okeyhh..

5. Kena tag 5 org :

Adussss... nie yg den malas nak pk nie....aku main sebut jerlah...sebab ramai dah buat pun aku tgk....aku rasa2 jerlah saper yg tak buat lagik...

  1. ELLY...hahaha...ko saper tag semua ko ngelat kan....
  2. Rose Zan...sebab dier baru buat blog...sure nak idea nie kan....
  3. Naz...sebab suka nak tag Naz...hehehe
  4. Faidzah...sebab aku tau dier baca blog aku...
  5. Wan, aku kalo nak tag ko kan, ko nak post dkt mana???.....hahahaha....

itu saja utk hari ini...selamat berhujung minggu...kalo aku free nnt aku post lah aper2 nnt...daaaa.....

6 comments:

lil^RED799 said...

cepat sket bukak bisnes kain tu...senang aku nak carik baju raya...takde la hazab nak round jalan TAR tu....hehehehhe

eliya'tale said...

bkn ngelat laa..xsempat tau..aku utang 3 org dh wei..sbr2..

ayusolo said...

lilred : tunggu2...doakan aku berjaya...hehehe...elly selalu jerk kirim dkt aku skang nie gi belikan kain...hehehe...

elly : manyaklah alasan ko beb....lalalala...

Ibu Emir said...

bukan lime tahun lepas sibuk bercinta jugak.. kwang kwang kwang.. eh jgn marah yer bulan pose ni.. :p

Faidzah said...

i've posted my answers! *grin*

ayusolo said...

ibu emir : haah lah..lupa nak letak statement tu...bercinta bagai nak rak yerkk..harap maklum...hehehe...

nuffnang

stat

blogpatrol