Thursday, September 18, 2008

Unwell......

Smlm, I went out for Iftar with a fren....mula2 ingat takder aper2 lah....sebab bbuka pun ad-hoc tiba2 jerk....pastu biler jumpa dier yg sgt kurus kering...even sepatutnya tidak..make me wonder...what's happened to my fren....sepatutnya dier happy jerk lah...last time aku jumpa b4 Ramadhan, dia ok jekk....takper2 nnt tanya....

Since, pegi carik tmpt bbuka pun kul 645 baru sampe tmpt kejadian, what do u expect....semua tmpt full giler takder tmpt duduk dah....even food court yg bapak besar gabak pun penuh...so we decided to go for a refreshment jerk dulu dkt one of my feveret place...STARBUCKS....muahahaha...Elly, jgn marah yerk....aku g dulu...saper jer lah kan nak bbuka dkt situ kan....

cer teka which one is my drink???

Yer elly....aku amik promogenade tu..yg blended...ko rasa aku minum ker air panas bbuka pose???...mmg aku carik pasal kan...dahlah batuk sakit bagai..amik ais....anyway, kalo dkt certain Starbucks skang nie ader promotion...promogenade nie beli grande dpt size venti...cerlah gi try...sejak aku try masa dier mula2 launch dulu, aku mmg suka air nie...so, nafsu telah memaksa aku minum air nie...sementara tunggu semua tempat kosong untuk heavy dish...

Anyway...sambil minum we had a chat...i'm suprised with what had happened to my fren....kesian dier...saper kalo tak kenal dier sure kata dier salah...but for me, both of my fren and couple dier salah...tapi takleh nak salahkan sesaper sebab nie semua takdir...tgk aku nie nak berceriter dgn korang tapi tapis2...sebab menjaga air muka org lain....abaikan jerlah yerkk...yg penting i learn something....life sooo gamble....kita tak tau aper akan jadik in future...so, just enjoy n have fun with what we have currently....n i'm soo bersyukur with what i have, people around me etc....

masa nak gi mkn aku tak amik gmbr sebab al-maklum berceriter lebeh hebat dr segalanya...yg pasti akan ku saman food court tempat aku mkn tu kot...sebab pekerja dier tumpahkan something dkt kain n kaki aku...lari semua mood..terus aku pulang lepas tu.....

balik dr bbuka tu aku dah rasa bdn aku makin tak sedap...batuk aku makin teruk...tgk2 tgh drive hidung aku berdarah lagikkk...aduss....ingat nak singgah pharmacy beli ubat..sebab semua ubat yg aku mkn utk 2 hari nie tak berkesan...pastu, alang2 baik aku gi clinic....nnt aku kene bebel lagik dgn Cik Puan Eliya tu kang.....lgpun Mak pun dah pesan tgh hari tadi suh gi clinic...Beng pun ckp gi clinic amik MC n tido...sebelum list nama yg berpesan menjadi 2 muka surat, baik aku g clinic....

ramai giler org dkt clinic masa tu....lama gak kene tunggu...

Biler masuk jumpa doc, dier dah geleng kepala..dier kata "tgk muka sy dah tau awk nie kronik sakit nie"...dier check aku mmg demam...tekak aku bengkak giler...batuk sgt kering n teruk...dier ckp "sy selalu dgr batuk mcm awk nie dkt Mekah jer tau...batuk yg takleh kuar kahak n kering"...nasib aku tak ckp mcm kwn aku suh ckp yg aku nie baru blk Mekah ker...hehhe...anyway, doc suh rehat....bykkan minum air sebab bdn aku sgt lah kering....batuk pun sengsara...hidung berdarah pun sebab luka kerana flu teruk sgt....n doc suh MC esok n rehat....baek doc....

byk tak ubat aku kene telan....

knowing me yg mmg tak suka jumpa doc n mkn ubat, rasa nak nangis masa amik ubat tu...byk siottt..termasuklah antibiotic aku kene mkn...actually aku ader allergic dgn antibiotic sikit, tp doc paksa gak mkn sebab teruk sgt sakitku ini....ubat demam sampe kene makan satu setengah bijik...hamik situ..dahsyat tak...kalo sebijik doc kata tak cukup kuat...huhuhu....doc kata jgn ponteng ubat kahak n batuk sebab aku nyer batuk tak lamalagi leh jadik batuk berdarah n luka dlm kalo biarkan...ooo baek doc...takut seh nak ponteng ubat cenggitu...

And sejak smlm i received phone calls from my mom...bertazkirah dr jauh...hahaha..anak dier nie suka mandi tgh mlm...suka minum ais n tak minum air panas...pastu kurang air kosong...hehehe...mana tak sakit kan....mak aku suh takyah pose...tp sayang lah....aku nie esok nak ganti susah...liat....selagi larat baik aku pose...pastu aku dpt ceramah n panduan secara SMS oleh Cik Puan Elly@Eliyashazeli@Eliya Hazreeq(ko nak pakai nama mana satu nie Elle?)...tu doc tak bertauliah tu...tp dr smlm lg script dier ialah aku yg degilll....knowing ur fren nie mmg degil kan....

And now, just woke up from tidor yg pjg n sgt bosan..hanya bed rest jerk hari nie...sambil tgn pegang towel....sebab flu n bleeding lagik...doakan cepat baek yerkkk...esok nak g keje...and setakat nie sy masih lagi berpuasa...Alhamdulillah....

To org2 lain yg demam jugak (Cik Kak Lilred@Farihah, Kak Red, etc)...i wish semua org cepat sembuh...sebab sakit nie sungguh tidak syok...till next time...daaaa

5 comments:

Eliya Hazreeq said...

padan la ko makin teruk..amik starbucks rupanya..haa TULAH diraja pahang dh kene kat ko..kate nk g same2 tp g dulu..kan dh kene muahahaha..

mkn ubat beb..jgn skip..slagi x baek..slagi tu aku xnk ajak ko kuar..duk la ko kat umah wakakaka..

skrg musim sakit la..suma jd batuk, flu dgn sakit tekak..kene byk minum air suam la kn..

oRanGeLiLY said...

cepat2 sihat yekkkkk..makan ubat rerajinnnn

lil^RED799 said...

aku pon baru je approve komen berbisa dr cik puan elly .....waaaa aku sedih...ade yg masih syg ke aku rupenye......cik ayusolo...marilah kite sama sama merehatkan diri...aku smlm pon idung berdarah lite2....hari ni aku posa tersadai atas katil...so far, aku tak g klinik lg....semoga bile elly baca komen aku ni die tak dtg n bambu kat blog aku plak...huhuhu aku batuk kung kung kung jua sampai sakit kepala....

Azwan Fadzli said...

allaaaa...ko ngn demam kn kwn baek... kn ais tu pujaan ati ko..hahahah...pdn muka sakit...

ayusolo said...

elly : nnt kita g starbucks sesamer yerkkk...aku tak SENGAJA termasuk lah...jgnlah tinggal daku...aku nak ikut gakkkk...nanges nnt....aku dah stop minum ais tau...

orangelily : mekasihhhh...paksa diri mkn ubat nie...

lilred : staff nurse mmg cenggitu....hehehe..maafkan lah dier....aku dah nak baek nie...aku harap ko pun begitu jua...

wan : dengki weyyyyy...huhuhu....

nuffnang

stat

blogpatrol