Monday, July 14, 2008

Kuala Lumpur.....place to work??


(My view every morning for 2 days)


Sorry 4 delay in updating my blog coz i'm not in front of da pc to blogging becoz of this :

Last week, I need to attend a seminar by SAP at KL Convention Centre...so on Tuesday mlm, aku dah berlari ke langit g umah Wan+Beng...biaserlah...kalo aku kene keje dkt KL jerk, sure aku merempat (someone's word) dkt umah dia org...senang nak naik Putra...since Wan pun ader parking agong kan...hahaha...cuma parking dkt umah dier jer mcm hampeh....

Conclusion that I made :
  1. Seriously, saya tidak sanggup bangun pagi2 pegi keje....not so early but 4 my diary, by 630 to wake up, sgtlah awal tu wey....
  2. It's really2 hard to find a spot parking at Wan's house...giler lah..kalo korang dpt tgk aku tolak >5 cars early in da morning, dgn kasut tinggi bagai, dengan cun2 pagi tu...gielr lah...so after that i've decided to park outside of da apartments parking area...biarlah jauh wey..sanggup...so aku still bersyukur area apartment aku nie still senang dpt parking...even masa dtk Shah Alam nyer apartment tu pun parking senang giler lg...
  3. Saya sungguh tidak sanggup beratur di Putra LRT pagi...giler lah..even aku naik dr KJ, org ramai nyer..beratur pjg nak mampos..takyah citer lah..Wan kata sejak minyak naik, semua org naik LRT...dahlah parking dkt luar tu mcm haram....huhuhuhu...dah terlepas peluang jumpa pakwe cute hr tu...hehehe....
  4. Biler dah beratur tu, dlm Putra tu mcm sardin...huhuhu...sungguh tidak sanggup...mcm bg org raba free2...bg org peluk free2 jer semua org...sungguh ku tak sanggup ler....perasaan rasa nak cepat turun.....
  5. Pastu dugaan bekerja dkt area KLCC...nak2 skang nie time2 sale nie...huhuhu...sungguh mencabar...naseb lah kan aku tak pernah keje area2 shopping malls nie...kalo tak...mau rabak gak kan..dugaan tul....
  6. Penangan berjalan kaki pun ader...jauh gak lah berjalan dr Putra KLCC sampe Convention Centre tu...maybe sebab dah biaser dr dulu, parking kete dkt dgn opis...so kalo jalan pakai heels tu pun tak jauh mana lah kan...ni ya ampun....jauh tu....
  7. Nak blk pun dugaan beratur naik putra seperti pagi...tapi lebih mencabar...bau mcm ader...pening kepala nie...nak tido pun tak leh....sakit kepala....
  8. And 4 da 1st time, I miss my yoga class...huhuhu...takkan nak ulang alik jauh bangat tu kan...cikgu aku dah call tanya biler nak dtg replace class...huhuhu....

Kesimpulannya...aku sgt2 lah bersyukur keje dkt skang nie...hanya 15 km sajerk dr umah...aku kuar umah kul 8, still sempat sampe b4 punch card kul 830 k....blk mcm mana lmbt pun still sampe rumah relax giler..leh gi yoga lagi k....kalo hr tu dkt KL, blk mlm penat yg amats...tak terkata...huhuhu...sebab tu Allah suh umatnyer nie bersyukur...Alhamdulillah...sy amat bersyukur dgn life sy skang...


2 comments:

eliya'tale said...

huhuhu..saya suka kl.wakaka..

weh byk org byk ragam weh..bkn senang nk dpt tgk ragam org..br 2 ari dh xkeruan..huhuhu

aku bsyukur aku xkeje skrg..harap2 keje aku after this tidak myusahkn hidup..last 2 yrs aku bgn pkl 8 nk g keje ok..sgt heaven..yes aku bsyukur dgn khidupan dulu dan skrg..InsyaAllah selamanya..amin

ayusolo said...

ko mmg org KL kan....

Aku suka KL kalo nak shopping n jln2..kalo nak bkerja dkt KL, aku pk lah byk kali..huhuhu...

nuffnang

stat

blogpatrol